Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 17 september 2019

Weg met de schimmelwoningen in Utrecht

Het fenomeen schimmelwoningen staat voor een huis vol met schimmel. En daarbij maakt het niet uit hoeveel je het lucht of schoonmaakt. Dat is niet fris en ook niet gezond. Kinderen worden er ziek van, sommigen ontwikkelen zelfs chronische astma en hebben hier de rest van hun leven last van. D66 Utrecht wil dat deze woningen niet meer in Utrecht voorkomen. We hebben hier het afgelopen politieke jaar meerdere malen een punt van gemaakt in de raad en samen met PvdA hebben we nu schriftelijke vragen gesteld.
Bij het vaststellen van de woonvisie heeft Hind Dekker-Abdulaziz een amendement van de PvdA mede ingediend om ervoor te zorgen dat deze woningen als eerste bij een renovatie aan de buurt zijn. Dit zodat we  zo snel mogelijk van deze ongezonde schimmelwoningen af zijn. Het amendement is unaniem aangenomen en deze afspraken zouden in de prestatieafspraken komen te staan.
Op vrijdag 6 september zijn de prestatieafspraken ondertekend, maar helaas stond de inhoud van dit amendement er niet in. Daarom hebben we mondelinge vragen hierover gesteld.

We blijven dit onderwerp aankaarten, net zolang tot de schimmel uit alle woningen in onze stad weg is.