Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 december 2017

Verkiezingsprogramma Kansen voor alle Utrechters

D66 Utrecht heeft op zondag 27 augustus het verkiezingsprogramma Kansen voor Alle Utrechters gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Dit verkiezingsprogramma is op zaterdag 28 oktober vastgesteld door de leden van D66 Utrecht.

Lijsttrekker Klaas Verschuure: ‘Wij willen kansen voor alle Utrechters, dat is het hoofddoel van D66 Utrecht voor de komende verkiezingen.’ Verschuure heeft daarom de ambitie uitgesproken op opnieuw de grootste partij van Utrecht te worden: ‘Dan kunnen we de koers voor de komende vier jaar bepalen.’

Het programma richt zich op kansen op een goede opleiding, een baan en een goed huis. D66 zet zich onder meer in voor het aantrekken van bedrijven via het Lokaal Economisch Fonds, een talentenfonds voor alle leerlingen en het bouwen van betaalbare huur- en koopwoningen.

Diverse versies

D66 Utrecht heeft diverse versies van het verkiezingsprogramma uitgebracht.

We hebben ook nog een drietal andere versies beschikbaar:

Door Utrechters geschreven

Klaas Verschuure kreeg het programma namens de Utrechtse D66-afdeling uit de handen van Has Bakker, de voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie. Afdelingsvoorzitter Roel Masselink: ‘Het programma is in grote mate geschreven door de leden van de Utrechtse afdeling van D66. Een commissie onder leiding van gemeenteraadslid Has Bakker heeft de input van werkgroepen, individuele leden, inwoners en D66-raadsleden samengebracht tot een samenhangend geheel.’

Leden van D66 Utrecht konden tot en met woensdag 11 oktober 201amendementen op het conceptverkiezingsprogramma  indienen. Op 28 oktober 2017 is na behandeling van alle amendementen tijdens de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) het verkiezingsprogramma met algemene stemmen aangenomen. Bekijk hier de video over het vaststellen van het programma tijdens de Afdelingsvergadering van 28 oktober.

 

Vragen

Of heb je een vraag of opmerking met betrekking tot de inhoud van het verkiezingsprogramma? Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@d66utrecht.nl.