Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 november 2018

Vacature Woordvoerder/ Communicatiemedewerker D66 Fractie Utrecht (32 tot 36 uur)

Ben jij gek op politiek? Volg je het nieuws? En houd je van Utrecht? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou! Als woordvoerder en communicatiemedewerker van D66 Utrecht houd je het dagelijkse nieuws in de gaten: lokaal, regionaal en het nationale nieuws. Je begeleidt de fractievoorzitter bij een interview en helpt haar bij haar speech bij de grote debatten rondom de begroting. Ook maak je een communicatiestrategie voor de fractie en voert deze uit. Je helpt de fractieleden om hun verhaal zo goed mogelijk te verwoorden en naar buiten te brengen. In je functie krijg je de vrijheid en kan je je creatief uitleven. Ook ondersteun je fractieleden bij hun inhoudelijke raadswerk.
De fractie is per januari 2019 op zoek naar een nieuwe woordvoerder/ communicatiemedewerker (32/36u) om het team te versterken.

Waar kom je terecht?
Je werkt op het stadhuis in het hart van Utrecht. D66 Utrecht is met 10 zetels vertegenwoordigd in de Utrechtse gemeenteraad. Ook maakt D66 deel uit van de coalitie en leveren wij drie wethouders in het college van B&W. Het fractiebureau, bestaande uit verschillende fulltime en parttime medewerkers, ondersteunt de fractieleden inhoudelijk en coördineert het reilen & zeilen van de fractie. Samen werken we dagelijks aan een progressief en mooi Utrecht en laten we het sociaalliberale geluid horen. Het fractiebureau voorziet de gemeenteraadsleden van strategisch advies, op de inhoud en communicatie. Het team van fractiemedewerkers is het eerste aanspreekpunt voor andere fracties in de stad, andere D66-fracties in het land, de Tweede Kamerfractie en het Utrechtse afdelingsbestuur. Goed kunnen plannen en goed het overzicht kunnen bewaren zijn bruikbare competenties bij deze functie.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken iemand die de handen uit de mouwen steekt. Je hebt ervaring met woordvoering en communicatie, en begrijpt hoe het politieke spel wordt gespeeld. Je denkt met raadsleden na over de inhoudelijke lijn en hoe deze het beste kan worden gecommuniceerd. Je bent verantwoordelijk voor de persvoorlichting, communicatie, de website en social media (inclusief het maken van videoboodschappen). Je bent goed in netwerken en je onderhoudt ook een Utrechts netwerk van relevante journalisten van lokale media. We verwachten niet van je dat je direct alle facetten van het politieke werk beheerst, maar wel dat je je snel wil ontwikkelen. Je bent niet bang om proactief mee te denken en je mening te laten horen op het gebied van communicatie en woordvoering. Een belangrijke rol in je werk is om tevens meerdere fractieleden inhoudelijk te ondersteunen. Je faciliteert hen op verschillende beleidsdossiers.

Wat vragen wij van jou?

 • HBO of WO werk- en denkniveau, met het liefst wat relevante werkervaring;
 • Je beschikt over een vlotte pen en hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt snel en goed relaties opbouwen, met de pers en binnen D66;
 • Je voelt je thuis op social media: van Instagram tot [vertel het ons!];
 • Een proactieve instelling, je maakt makkelijk contact en neemt snel initiatief;
 • Affiniteit met Utrecht, de lokale politiek en D66;
 • Je bent net zo flexibel in je werktijden als wij;
 • Je bent stressbestendig, kan snel schakelen en bent je bewust van je politiek-bestuurlijke werkomgeving en kan goed omgaan met gevoelige informatie;

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische organisatie, in het politieke hart van Utrecht, waar je je snel kunt ontwikkelen.
 • Wat het salaris voor deze functie betreft is de CAO voor gemeentepersoneel (CAR-UWO) schaal 9 voor D66 Utrecht richtinggevend.
 • Het betreft een dienstverband voor 32 of 36 uur per week met een looptijd van een jaar en met uitzicht op verlenging.

De startdatum is in overleg, we hopen dat je snel kunt beginnen.

Ik wil deze baan!
Solliciteren kan tot en met 3 december 2018 door een CV + (korte) motivatiebrief te sturen naar: esselyn.jonk@raad.utrecht.nl. Gesprekken vinden plaats op 10, 13 of 17 december 2018, een eventuele tweede ronde vindt begin januari 2019 plaats.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Esselyn Jonk op 06-13702061 of 030-2861127.