Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 juli 2021

Vacature officemedewerker (16 uur)

Ben je geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen in de stad en houd je van Utrecht? Dan zijn wij misschien op zoek naar jou! De fractie is per direct op zoek naar een nieuwe parttime officemedewerker om het team te versterken.

Waar kom je terecht?

Je werkt vooral op het stadhuis in het hart van Utrecht en af en toe met je laptop en telefoon vanaf een andere plek. D66 Utrecht is tot en met maart 2022 met 10 zetels vertegenwoordigd in de Utrechtse gemeenteraad. Ook maakt D66 deel uit van het stadsbestuur en leveren wij drie wethouders in dat bestuur. Het fractiebureau bestaat uit twee fulltime inhoudelijke medewerkers. Samen werken we dagelijks aan een progressief en mooi Utrecht en laten we het sociaalliberale geluid horen. In maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en gaan we ervoor weer de grootste partij te worden.

Wat ga je doen?

Het fractiebureau voorziet de gemeenteraadsleden van inhoudelijke en praktische ondersteuning. Je komt te werken in een team met twee andere fractiemedewerkers. Samen met hen hou je je bezig met het reilen & zeilen en het ontzorgen van de fractie. In jouw rol ben je verantwoordelijk voor het praktisch draaiende houden van de fractie. In de praktijk betekent dit het afhandelen van binnengekomen mail, beantwoorden van de telefoon, agendabeheer van de fractie(voorzitter), het plannen van vergaderingen en fractiebijeenkomsten, helpen bij het plaatsen van video en berichten op sociale media en de website van D66 Utrecht.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een doener die in staat is om samen met collega’s het aanspreekpunt te zijn voor iedereen die contact zoekt met onze gemeenteraadsleden. Je houdt van coördineren en organiseren. De baan is bijvoorbeeld te combineren met zorgtaken of een studie, maar ook interessant voor een parttimer die al meer werkervaring heeft. De baan is in te vullen door op de maandag en de donderdag te werken of door bijvoorbeeld op meerdere dagen in de ochtend te werken. In ieder geval op maandag.

Wat breng je mee en wat zijn jouw kwaliteiten?

Van onze toekomstige fractiemedewerker vragen wij in ieder geval dat je:

  • Het leuk lijkt in een politieke omgeving te werken, en enige werkervaring hebt;
  • Geordend kunt werken en administratieve taken oppakt;
  • Servicegericht bent;
  • Goed overzicht kunt houden, stressbestendig bent en snel kunt schakelen;
  • Beschikt over goede organisatorische vaardigheden;
  • Proactief bent, makkelijk contact maakt en snel initiatief neemt;
  • Je affiniteit hebt met sociale media.

En:

  • Je voelt je betrokken bij de idealen van D66, maatschappelijke vraagstukken, en onze stad Utrecht;
  • Je bent je bewust van je politiek-bestuurlijke werkomgeving en kunt goed omgaan met gevoelige en vertrouwelijke informatie.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Het betreft een dienstverband voor 16 uur per week met een looptijd tot 1 augustus 2022. Afhankelijk van het verkiezingsresultaat in maart 2022 is er mogelijk uitzicht op verlenging. Je salaris is conform salarisschaal 7 van de gemeente Utrecht. Je krijgt eerst een proeftijd van 1 maand. De startdatum is in overleg, we hopen dat je in september kunt beginnen.

Wil jij deze baan?

Solliciteer dan z.s.m. door een CV + (korte) motivatiebrief te sturen naar: Corine van Dun (c.van.dun@raad.utrecht.nl). Als wij een mogelijke match zien, plannen we direct een gesprek met je in. We sluiten de vacature op 29 augustus a.s.

 

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Corine van Dun (06 53 92 68 98).