Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 september 2018

Vacature Fractiemedewerker (fulltime) D66 Fractie Utrecht

Ben jij gek op politiek? Volg je het nieuws? En houd je van Utrecht? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

De fractie is per direct op zoek naar een nieuwe fulltime medewerker om het team te versterken.

Waar kom je terecht?

Je werkt op het stadhuis in het hart van Utrecht. D66 Utrecht is met 10 zetels vertegenwoordigd in de Utrechtse gemeenteraad. Ook maakt D66 deel uit van de coalitie en leveren wij drie wethouders in het college van B&W. Het fractiebureau, bestaande uit twee fulltime inhoudelijke medewerkers en een parttime medewerker, ondersteunt de fractieleden en coördineert het reilen & zeilen van de fractie. Samen werken we dagelijks aan een progressief en mooi Utrecht en laten we het sociaalliberale geluid horen.

Wat ga je doen?

Het fractiebureau voorziet de gemeenteraadsleden van inhoudelijk en strategisch advies. Je draagt actief bij aan de standpuntbepaling en politieke positie van D66 in Utrecht. Hiervoor zal je een aantal specifieke beleidsterreinen onder je hoede nemen. Met de fractieleden bereid je bijvoorbeeld commissie- of raadsvergaderingen voor.

De fractieondersteuning is tevens het eerste aanspreekpunt voor andere fracties in de stad, D66-fracties in het land, de Tweede Kamerfractie en het Utrechtse afdelingsbestuur. Je moet dus goed kunnen plannen, coördineren en organiseren. Ook ben je verantwoordelijk voor de persvoorlichting, communicatie, de website en de social media (incl. Videoboodschappen). Je onderhoudt daarvoor een netwerk van relevante journalisten en bent eerste aanspreekpunt voor de pers.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een doener die in staat is om de veelheid aan dossiers, overleggen en afspraken te bewaken en die slim communiceert. Tegelijkertijd zoeken we een denker die haar of zijn analytisch vermogen inzet om de grote verbanden te zien en kan anticiperen op politieke ontwikkelingen zodat de raadsleden op basis hiervan kunnen handelen. We verwachten van de nieuwe fractiemedewerker niet dat zij of hij direct alle facetten van het politieke werk beheerst, maar wel dat zij of hij zich snel wilt ontwikkelen.

Wat breng je mee en wat zijn jouw kwaliteiten?

Van onze toekomstige fractiemedewerkers vragen wij in ieder geval dat je:

* HBO of WO werk- en denkniveau hebt met het liefst twee jaar werkervaring;

* Beschikt over goede analytische en organisatorische vaardigheden;

* Proactief bent, makkelijk contact maakt en snel initiatief neemt;

* Affiniteit met de gemeente Utrecht, de lokale politiek en D66 hebt;

* Net zo flexibel bent in je werktijden als wij zijn.

Daarnaast herken je jezelf zo veel mogelijk in het onderstaande profiel:

* Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen;

* Je kunt snel relaties opbouwen en onderhouden, bijvoorbeeld met de pers en binnen D66;

* Van Facebook tot Instagram: je voelt je thuis op sociale media;

* Je kunt goed overzicht houden, bent stressbestendig en kunt snel schakelen;

* Je bent je bewust van je politiek-bestuurlijke werkomgeving en kan goed omgaan met gevoelige informatie.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Het salaris is marktconform. Het betreft een dienstverband voor 36 uur per week met een looptijd van een jaar en uitzicht op verlenging. Je krijgt eerst een proeftijd van 1 maand. De startdatum is in overleg, we hopen dat je snel kunt beginnen.

Ik wil deze baan!

Solliciteren kan tot en met 25 september 2018 door een CV + (korte) motivatiebrief te sturen naar: esselyn.jonk@raad.utrecht.nl. Gesprekken vinden plaats vanaf 15 oktober 2018.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Esselyn Jonk op 06-13702061.