Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 april 2021

Utrechtse raad bedankt stille helden in coronatijd

De gemeenteraad is een actie gestart om Utrechtse professionals te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Initiatiefneemster en raadslid Anne-Marijke Podt: ‘Zelf zeggen deze “stille helden” meestal: ‘Het is gewoon mijn werk’. Maar het is niet gewoon. De coronacrisis hakt er stevig in. Toch zorgen tienduizenden Utrechters iedere dag weer voor hun stad en stadsgenoten. Samen maken zij fantastische dingen mogelijk en houden zij Utrecht draaiend als de mooie, sociale stad die wij kennen.’ Utrecht is hier ontzettend trots op. De gemeenteraad wil graag de Utrechtse beroepskrachten laten weten dat ze gezien worden. Zo bezocht Anne-Marijke Podt het buurtteam Jeugd en Gezin in Overvecht. Hier bedankte zij o.a. de voordeurmedewerkers en de gezinswerker voor het belangrijke werk dat zij doen.

Wie stuur jij een kaartje?

Vanaf eind maart gaan meerdere raadsleden langs bij Utrechtse “stille helden” om hen zo veel mogelijk persoonlijk te bedanken met een kaartje. De docent die al twintig jaar voor de klas staat en nu noodgedwongen online lesgeeft. De medewerkers van de gemeente die de klok rond werken om alle TOZO-aanvragen te verwerken. De BOA’s, buurtsportcoaches, jongerenwerkers. De wijkagenten en huisartsen. Te veel om op te noemen, laat staan allemaal te bezoeken.

‘Daarom vraagt de gemeenteraad alle Utrechters om mee te helpen. Ook zij kunnen hun stille held bedanken met een kaartje door deze te bezorgen of op te sturen naar het werkadres’, legt Dimitri Gilissen, mede-initiatiefnemer, uit. ‘Kaarten kunnen ook in de brievenbus van het stadhuis gestopt worden, wij zorgen dat de kaarten op de juiste plek belanden.’

Onder de #wiestuurjijeenkaartje? worden ook op social media de professionals in het zonnetje gezet. Meer informatie over deze actie is te vinden op: utrecht.nl/bedankt. AD Utrecht schreef over de actie.