Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 17 oktober 2018

D66: Utrecht de klantvriendelijkste gemeente van Nederland!

Stadskantoor ook op zaterdag open
D66 wil het Stadskantoor ook open op zaterdag! Mensen die doordeweeks werken en zaterdag eindelijk tijd hebben om een afspraak op het stadskantoor te maken of om hun paspoort of rijbewijs op te halen moeten we ook van dienst kunnen zijn.

Spoed wordt het nieuwe normaal
D66 wil dat er meer SPOED-procedures komen voor bepaalde gemeentelijke diensten. Het overkomt iedereen wel eens, je hebt snel een VOG, een uittreksel of iets anders van de gemeente nodig. We hebben spoedprocedures voor rijbewijzen en paspoorten, maar de snelheid van processen moet omhoog of mensen moeten het online zelf kunnen regelen.

Een loket voor ingrijpende levensgebeurtenissen
D66 wil dat, als onze inwoners te maken hebben met ingrijpende levensgebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een scheiding of overlijden van een naaste, zij door de gemeente in een keer geholpen worden en dat zij niet meerdere loketten en processen bij de gemeente moeten doorlopen.

Digitaal als het kan en menselijk contact als het moet
Natuurlijk moet alles altijd efficiënter en digitale dienstverlening kan hierin veel betekenen, maar we moeten genoeg oog houden voor de mensen die in het digitale bos verdwalen. D66 pleit ervoor om naast de voortschrijdende digitalisering altijd de mogelijkheid blijft voor onze inwoners een mens te spreken die hen kan helpen bij hun verzoeken.

Vervolg na het debat
D66 gaat een raadsinformatiebijeenkomst organiseren samen met VVD en CDA om met de wethouder en de afdeling Publieksdienstverlening te spreken wat nodig is om van Utrecht de klantvriendelijkste gemeente van Nederland te maken.