Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 20 mei 2021

Susanne Schilderman neemt rol fractievoorzitter over tijdens zwangerschap Jony Ferket

D66-fractievoorzitter Jony Ferket vertrekt tijdelijk uit de gemeenteraad vanwege zwangerschapsverlof. Susanne Schilderman zit vanaf dan de D66-fractie in de Utrechtse gemeenteraad voor. Schilderman: “De fractie heeft mij het vertrouwen gegeven om de rol van fractievoorzitter op mij te nemen. Met veel enthousiasme zal ik mij inzetten voor een sterk Utrecht om samen uit de coronacrisis te komen. Ik kijk ernaar uit om de voorvrouw te zijn van onze fractie!” Door het vertrek van Jony Ferket neemt Ralph Peters een zetel in de Utrechtse gemeenteraad in.

Susanne Schilderman neemt stokje over van Jony Ferket

Sinds 2015 maakt Susanne Schilderman deel uit van de D66-fractie. Zij voerde onder andere het woord over mobiliteit en openbare ruimte. Ze realiseerde meer openbare toiletten in de stad en is groot pleitbezorger van meer openbaar vervoer. Susanne Schilderman: “Ik ga mij de komende maanden vastbijten in de grote vraagstukken rondom de groei van de stad. Van het woningtekort tot meer geld voor goed openbaar vervoer en fietspaden en een stad waar je lekker op een bankje in het park kan zitten. Het is prachtig om samen met onze fractie hierin het verschil te gaan maken voor alle Utrechters.” Jony Ferket leidt de D66-fractie sinds 2017. Zij gaat per 20 mei met tijdelijk zwangerschapsverlof tot het einde van het jaar. Het moment grijpt ze meteen aan om de verlofregeling voor raadsleden aan te pakken. Ferket maakte eerder in het jaar al bekend geen lijsttrekker te willen zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Nieuw raadslid: Ralph Peters

Met het vertrek van Jony Ferket neemt Ralph Peters definitief zijn zetel in de gemeenteraad in. Peters, in het dagelijks leven werkzaam bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, kijkt al enige tijd mee met de fractie als lijstopvolger. Hij neemt de portefeuille Economische zaken en innovatie over van Ferket. Verder voert hij het woord over de Omgevingswet en de (omgevingsvisie) binnenstad. Ralph Peters: “Als trotste Utrechter kijk ik er ontzettend naar uit om me te mogen inzetten voor onze mooie stad! De komende periode ga ik mij inzetten om Utrecht en haar hardwerkende ondernemers sterker en beter uit de crisis te laten komen.’’

Susanne Schilderman neemt rol fractievoorzitter over tijdens zwangerschap Jony Ferket