Steun ons en help Nederland vooruit

Start nu met vormgeven Utrechtse zomer

Deze zomer wordt anders dan andere, want veel Utrechters blijven thuis. D66 wil dat we starten met het vormgeven van een Utrechtse zomer. Verschillende voorstellen en mogelijke locaties staan in het plan ‘Summer in the City’. Maarten Koning: “Ondernemers en culturele instellingen en makers hebben maandenlang geen cent omzet gemaakt. Wij willen dat er na corona een stad blijft bestaan die levendig en spannend is. Om dat veilig te organiseren, moeten we nu starten met het vormgeven van een prachtige Utrechtse zomer.”

Nieuwe mogelijkheden

Over de hele stad verspreid is er ruimte beschikbaar voor slimme plannen op het gebied van horeca en cultuur. Om het gesprek hierover op te starten, lanceert D66 Utrecht ‘Summer in the city’. Daarin staan tal van ideeën voor horeca en cultuur in de binnenstad en daarbuiten. Zo stelt D66 voor om terrassen en kleinschalige culturele evenementen te organiseren op plekken waar dat nu nog niet kan. Maarten Koning: “We willen op een veilige manier ruimte bieden om van de stad te genieten. Daarbij hopen we op een win-win situatie voor cultuur en horeca in Utrecht. We hopen bovendien op solidaire oplossingen tussen ondernemers onderling, zodat ook kleinere ondernemers meeprofiteren.”

Veiligheid voorop

Veiligheid staat tijdens deze gezondheidscrisis voorop. Meer ruimte voor horeca en cultuur in de stad gaan hand in hand met noodzakelijke beperkingen. Wat D66 betreft komt er meer ruimte voor voetgangers en minder voor auto’s. Ook het tijdelijk opheffen van parkeerplaatsen behoort tot de opties. Van ondernemers wordt de naleving van strikte protocollen verwacht.

Lees het hele plan met verschillende voorstellen en mogelijke locaties hier.

Aanstaande dinsdag (12 mei) gaan we om 20.00 uur live op facebook in gesprek over dit thema met gasten uit Utrecht. Kijk & praat je mee? 

Neem ook een kijkje op onze speciale pagina over corona

Laatst gewijzigd op 11 mei 2020