Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 26 oktober 2020

Met mondkapjes en luisterend oor langs ondernemers

Met mondkapjes en luisterend oor langs ondernemers

De Utrechtse winkelstraten zijn na invoering van de nieuwste coronamaatregelen stil geworden. Ondernemers in de horeca, cultuur en detailhandel gaan door de coronacrisis een zware winter tegemoet. Raadslid Maarten Koning: “Het is voor veel ondernemers moeilijk het hoofd boven water te houden en door de nieuwe maatregelen loopt de omzet weer flink terug. De horeca heeft het heel erg zwaar, maar de komende maanden worden ook spannend voor veel winkeliers. Wij gaan bij hen langs om te luisteren en te kijken wat de lokale politiek nog voor hen kan doen.” D66 deelt bij de rondgang mondkapjes uit om winkeliers te bedanken voor alles dat zij doen om ervoor te zorgen dat Utrechters veilig naar buiten kunnen.

Een rondje langs ondernemers

D66 vrijwilligers en raadsleden maken deze week, uiteraard volgens de maatregelen die nu gelden, iedere dag een rondje langs Utrechtse ondernemers in verschillende wijken. Ze delen daarbij pakjes mondmaskers uit die de ondernemers aan klanten kunnen geven die zelf geen masker bij zich dragen. D66 wil met deze actie ondernemers een hart onder de riem steken, die zich al maanden inzetten om ervoor te zorgen dat Utrechters op een veilige manier naar buiten kunnen. Daarnaast willen ze uit eerste hand horen waar ondernemers nu bij gebaat zijn, om de coronacrisis te kunnen overleven.

Er is hulp beschikbaar

De financiële steun aan ondernemers zal voor sommige ondernemers helaas niet genoeg zijn om overeind te blijven. Toch melden nog niet veel ondernemers in Utrecht zich met financiële problemen bij de gemeente. D66 stelde hier onlangs vragen over in de gemeenteraad. De zorg bestaat dat ondernemers zich niet durven te melden of dat de beschikbare hulp hen niet bereikt.