Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 17 oktober 2019

Mentale gezondheid prioriteit in gezondheidsplannen

Alle Utrechters verdienen een kans op een gezond leven. Het vandaag aangenomen plan ‘Gezondheid voor iedereen’ moet daarvoor zorgen. D66 wil snel aan de slag met de nieuwe plannen van vertrekkend wethouder Victor Everhardt (D66), die de gezondheidsverschillen in de stad bij de wortel wil aanpakken. D66 is erin geslaagd om mentale gezondheid te benoemen als één van de nieuwe hoofddoelen van het plan. Raadslid Has Bakker: “Mentale gezondheid speelt een erg belangrijke rol in hoe mensen hun eigen gezondheid ervaren. Stress, angst, depressie of eenzaamheid hebben grote impact. Het is binnen de nieuwe plannen nu als prioriteit aangewezen”.

Mentale gezondheid

Een goede gezondheid betekent niet alleen dat je lichamelijk gezond bent. De nieuwe plannen richten zich daarom op verschillende aspecten van gezondheid. Has bakker: “In de eerdere plannen werd mentale gezondheid als een verkenningspunt aangemerkt. Wij vinden dat we dat stadium gepasseerd zijn. Dit thema moet nú prioriteit krijgen in onze stad.” Voor D66 is het erg belangrijk dat in het nieuwe gezondheidsbeleid ook gezond rondkomen en gezond opgroeien centraal staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innovatie: kans voor gezondheid

Innovatie biedt kansen voor gezondheid. Denk aan nieuwe toepassingen op het gebied van e-health, de inzet van robots en 3D printen. Dankzij D66 gaat het gemeentebestuur in de uitvoering van de gezondheidsplannen kijken waar innovatie oplossingen kan bieden. Daarbij wordt de samenwerking met Utrechtse gezondheids- en ICT-bedrijven gezocht.