Steun ons en help Nederland vooruit

Maarten Koning

Openbare orde en veiligheid, wonen, horeca, ruimtelijke ordening (Stationsgebied, Merwedekanaalzone en Rijnenburg), Grondzaken. Wijk: Zuidwest

Woont in Hoograven

D66 staat voor een geweldige uitdaging: bij de verkiezingen in maart 2022 weer de grootste partij van Utrecht worden! Dat geeft ons de kans om écht uitvoering te geven aan onze plannen voor de stad. Ik barst van de energie en creatieve ideeën om dat samen met een divers team mogelijk te maken. 

De afgelopen jaren zette ik mij in voor een duurzame en groeiende stad. Waar wat te beleven valt, voor Utrechters en bezoekers. Waar je je dromen kan waarmaken.

Utrecht groeit snel, en dat is positief. Maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Die uitdagingen zet ik graag om in kansen. Wat we hiervoor nodig hebben is een gemeente die verbindt. Die leiderschap toont en die kansen voor iedereen ook écht mogelijk maakt. De huidige crisis laat meer dan ooit zien hoe belangrijk een krachtige en toegankelijke overheid is.

Tijdens mijn studie was ik landelijk voorzitter van de Jonge Democraten en sinds 2014 zit ik in de gemeenteraad. Dankzij deze ervaring heb ik een uitgebreid netwerk in onze stad. Ik zette me in voor meer zonnepanelen op daken, voor versnellen van de woningbouw en voor nieuwe fietstunnels. Voor de komst van “coronaterrassen” en meer buurthoreca. En voor energiezuinige woningen en een progressiever drugsbeleid.

Met veel plezier woon ik in Hoograven. Daarvoor woonde ik tien jaar lang aan de voet van de Dom in de Binnenstad, waar ik ooit weer naar terug hoop te verhuizen! In de winter en in de zomer ga ik graag op vakantie naar de bergen; ik houd van actieve vakanties op de ski’s en bergschoenen. Tussen het werk ga ik graag hardlopen, wielrennen of mountainbiken. En natuurlijk zo nu en dan heerlijk uit eten, liefst bij een verrassend nieuw restaurantje in onze snel groeiende stad. 

Typisch Maarten? Ik ga erop uit. In zowel de stad als binnen onze vereniging D66. Die verbindende kracht is nodig in onze stad, in de gemeenteraad, maar ook voor D66’ers onderling. Samen halen we het beste in elkaar naar boven.

Nader kennismaken? Neem vooral contact met me op!

Voor de pers
Fotoportret 1 | Fotoportret 2

Meer van Maarten Koning