Steun ons en help Nederland vooruit

Jony Ferket

Met zwangerschapsverlof

Woont in Noordoost: Wittevrouwen

Bekijk de video

Als raadslid wil ik mij inzetten voor het creëren van kansen voor iedereen en het stimuleren van initiatieven. Utrecht groeit en steeds meer inwoners willen fijn wonen, werken, naar school gaan en plezier maken. Ik zie dit als hét moment om kansengelijkheid voor iedereen te vergroten. Waar je ook in Utrecht woont.

Kansengelijkheid begint in het onderwijs. In mijn werk kom ik op veel scholen
en ik zie allerlei initiatieven om leerlingen op hun eigen niveau te laten leren. De gemeente kan deze initiatieven meer ondersteunen om ervoor te zorgen dat er voldoende passende opleidingen en werk is voor iedereen.

Ook ondernemers en buurtbewoners nemen initiatief om de stad beter te maken. Er zijn prachtige voorbeelden waar ondernemend Utrecht het voortouw neemt. Neem de Buurt Mobiel in Overvecht en Zuilen waar vrijwilligers in elektrische golfkarren andere buurtbewoners vervoeren. Het Hof van Cartesius waar creatieve- en duurzame ondernemers samen groene werkplekken bouwen rondom een publieke binnentuin. Of de nieuwe werkplekken voor startups in de Graduate Space in Rijnsweerd waar bedrijven en de Hogeschool Utrecht samenwerken. Ik wil dat de gemeente luistert, ruimte geeft en samen naar oplossingen zoekt. Zodat we samen van Utrecht een nog fijnere stad maken.

De afgelopen vier jaar heb ik mij namens de fractie mogen richten op economie en innovatie. Op mijn initiatief komt er onder andere een onderzoek naar de mismatch op de arbeidsmarkt, is er een actief startupbeleid ontwikkeld, en worden zzp’ers werkzaam voor de gemeente sneller uitbetaald.

Voor de pers
Fotoportret 1

Meer van Jony Ferket