Steun ons en help Nederland vooruit

Has Bakker

Vicefractievoorzitter, financiën, sport, volksgezondheid, wijkgericht werken en participatie, bestuurscommunicatie, juridische- en ombudszaken. Wijk: West

Woont in Nieuw Engeland

Bekijk de video

Utrecht nog mooier, gezonder en democratischer maken, dat is mijn drive als raadslid. Ik maak me graag druk om de wereld om mij heen en welke keuzes we hierin maken. Van huis uit heb ik de liefde voor de politiek meegekregen. En dat áls je ideeën hebt over hoe het beter kan, je dan ook je best moet doen om daar een bijdrage aan te leveren. Dat doe ik met veel plezier als raadslid in Utrecht.

Namens D66 voer ik het woord over de financiën, sport, volksgezondheid en wijkgericht werken en participatie. Ook ben ik vice-fractievoorzitter (a.i.). Wat ik zo leuk vind aan deze onderwerpen, is dat het echt gaat over het leven, de gezondheid en de betrokkenheid van de bewoners van onze stad.

Dat raakt ook aan sterke overtuiging van mij: dat we het met elkaar moeten doen, samen maken we Utrecht. Bewoners, ondernemers, sportclubs, jongeren en de politiek. Samen bereiken we meer. Daar ga en sta ik voor als raadslid. Ik vind het dan ook altijd erg leuk om contact te hebben met Utrechters die vragen of ideeën hebben hoe het beter kan.

Sinds 2017 zit ik in de gemeenteraad. De afgelopen tijd heb ik daarin de nodige initiatieven genomen. Trots ben ik op het initiatiefvoorstel over het Burgerinitiatief en de Burgeragendering. Je kunt nu zelf heel makkelijk een onderwerp op de agenda van de gemeenteraad krijgen. Ook het Utrechts Drugsmanifest dat ik met fractiegenoot Maarten Koning schreef of het Aanvalsplan Sportzomer (2021) waarmee we Utrecht na de coronacrisis weer in beweging willen krijgen, zijn voorbeelden hiervan.

Samen met mijn vrouw Dieuwke en onze twee zoons Jochem en Simon woon ik in Nieuw Engeland (Wijk West), op steenworp afstand van Lombok. Naast mijn raadslidmaatschap ben ik werkzaam als bestuursadviseur bij de Natuur en Milieufederaties (NMF). Ik sport graag, ben verzot op nieuws en actualiteiten, verlies me graag in een boek (en ook wel eens een serie) en geniet met onze jongens van alle prachtige speeltuinen die Utrecht te bieden heeft!

Meer weten? Lees het interview met mij op de website van Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Wil je me wat meegeven of een keer koffie drinken? Neem vooral contact met me op via has.bakker@raad.utrecht.nl.

Voor de pers
fotoportret 1 | fotoportret 2

Meer van Has Bakker