Steun ons en help Nederland vooruit

Ellen Bijsterbosch

Cultuur, Bibliotheken, Sekswerk, Erfgoed, Evenementen, Vastgoed, Asiel en integratie, Wal- en kluismuren. Wijk: Oost

Woont in Oost: Schildersbuurt

Op mijn 18e verhuisde ik naar Utrecht vanuit een Veluws dorp. Ik heb het dorp waar ik opgroeide vaak als een beetje beklemmend ervaren. Meer dan eens vond ik het daar lastig om mezelf te zijn. Dat veranderde toen ik aan de HKU ging studeren en in Utrecht kwam wonen. Hier kreeg ik de ruimte.

Inmiddels woon ik bijna even lang in Utrecht als dat ik op de Veluwe woonde. En door de jaren heen heb ik Utrecht zien veranderen van een klein, bescheiden stadje naar een grote stad die altijd in beweging is. Wat mij betreft kruipen we definitief uit onze schulp. Want méér stad betekent ook méér vrijheid om iets te maken van je leven. Waar je ook vandaan komt, wat voor opleiding je ook hebt gedaan, of je hoe je dan ook tegen dat leven aankijkt. 

Utrecht is groot genoeg voor iedereen. Maar dat gaat niet vanzelf. Omdat er lef nodig is voor alle Utrechters die wanhopig worden van deze woningmarkt – want als er geen plek voor je is, dan ben je niet vrij. Er is lef nodig voor alle Utrechters die niet aan de bak komen voor een baan of een stage, die ruimte willen om te ondernemen of om zich te ontwikkelen. En er is lef nodig voor alle Utrechters die zich zorgen maken over het klimaat – die willen vergroenen, maar niet weten hoe. Of willen weten of zij het wel kunnen betalen.

Het zijn grote vragen, maar ik heb het vertrouwen dat we ze aankunnen. Door vooruit te durven kijken, door lef te hebben. Wij D66’ers hebben dat lef.

Voor de pers
Fotoportret 1 | Fotoportret 2

Meer van Ellen Bijsterbosch