Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 1 december 2017

Mag ik er langs?

Op 3 december is de Internationale Dag van Mensen met een Beperking. Vanuit D66 Utrecht willen wij hier aandacht aan besteden, want toegankelijkheid is een belangrijk focuspunt voor de stad. Specifiek willen wij Utrechters met een opvallende actie erop wijzen dat zij een groot verschil kunnen maken, bijvoorbeeld door het netjes parkeren van hun fiets, het strategisch plaatsen van afvalzakken, en het rekening houden met vrije doorgang tijdens verbouwingen. Utrechters met een rolstoel, rollator, kinderwagen of ander hulpmiddel komen op straat nog te vaak obstakels tegen, wat hun mobiliteit belemmert.

Ook het College voor de Rechten van de Mens concludeert dat de maatschappij is nog niet voldoende ingericht om mensen met een beperking volledig te laten deelnemen aan de samenleving.

Benieuwd naar onze actie? Op zondag 3 december zijn wij tussen 13:00-15:00 te vinden in de binnenstad van Utrecht. Als je een fan bent van kunst, dan raden wij zeker aan om eens een kijkje te komen nemen!

Daarnaast is er de kans om vragen te stellen over hoe D66 zich inzet om de toegankelijkheid van de stad te verbeteren. Er zullen ook ervaringsdeskundigen aanwezig zijn.

Klik op de flyer hierboven voor de gehele tekst! Daarnaast hieronder nog wat voorbeelden van situaties waar niet iedereen even makkelijk langs kan. Kom je obstakels tegen? Dan kun je die melden bij de gemeente via het loket of via Twitter @Gemeente Utrecht.

Middelste foto: CC-BY-SA Sebastiaan Ter Burg (via Flickr)