Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 2 juni 2021

Maarten Koning gekozen tot lijsttrekker D66 Utrecht

Met 59,8 procent van de stemmen is Maarten Koning door de leden van D66 Utrecht verkozen tot de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Maarten Koning: “Utrechters! Het is een fantastische eer dat de leden van D66 mij het vertrouwen gegeven hebben om lijsttrekker te mogen worden. Ik heb genoten van onze interne verkiezing en waardeer mijn tegenkandidaat Ellen voor haar mooie campagne. Voor mij geldt vanaf vandaag 1 prioriteit: toewerken naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Er liggen grote uitdagingen voor onze stad. Om ons uit deze crisis te investeren, wil ik ruimte bieden aan Utrechters, duurzame energie leveren aan de stad, en gelijke kansen creëren voor iedere Utrechter. Samen met D66-leden gaan we hiermee aan de slag om de beste campagne ooit voor te bereiden!”

De leden van D66 Utrecht konden tussen 17 mei en 30 mei hun stem uitbrengen tijdens de lijsttrekkersverkiezing. Er deden twee kandidaten mee: Maarten Koning en Ellen Bijsterbosch. In totaal heeft 25 procent van de stemgerechtigde leden gestemd, daarvan heeft 59,8 procent gekozen voor Maarten Koning en 40,2 procent voor Ellen Bijsterbosch.

Afdelingsvoorzitter Tom Kunzler: “Ondanks alle coronabeperkingen hebben Maarten Koning en Ellen Bijsterbosch honderden leden bereikt met de hulp van eigen campagneteams, websites, wandelingen, podcasts en online debatten. Jezelf kandideren voor het lijsttrekkerschap vergt moed en doorzettingsvermogen. Ik wil beide kandidaten daarom enorm bedanken. Zij hebben laten zien dat de interne democratie écht leeft binnen D66 Utrecht. Ik feliciteer onze nieuwe lijsttrekker Maarten Koning. Samen gaan we bouwen aan een fantastisch resultaat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022!”

Richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 volgen er dit jaar nog een paar belangrijke stappen. Te beginnen op zondag 29 augustus, tijdens de feestelijke opening van het nieuwe politieke seizoen, met de presentatie van het concept-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Van 1 juli tot en met 4 september kunnen de overige kandidaten voor de lijst zich aanmelden en op 13 oktober zal een advieslijst voorgelegd worden aan de leden. Na een interne stemming zal de definitieve kandidatenlijst van D66 Utrecht op 29 oktober gepresenteerd worden.