Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 september 2013

Klaas Verschuure enige kandidaat-lijsttrekker D66 Utrecht

Voor het lijsttrekkerschap van D66 Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 heeft Klaas Verschuure zich als enige kandidaat gesteld. Verschuure is op dit moment fractievoorzitter van D66 in de Utrechtse gemeenteraad. 

Kennismaking
Alle leden van D66 Utrecht zijn van harte uitgenodigd om op woensdag 4 september nader kennis te maken met Klaas Verschuure en hem het hemd van het lijf te vragen. Deze kennismaking vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex vanaf 20:00 (aanvang 20:30).

Verkiezing
Ook als er één kandidaat-lijsttrekker is, wordt er in een verkiezing door de leden gestemd. Hiermee geven de leden aan of zij de kandidaat steunen in zijn ambitie om lijsttrekker te worden. Stemgerechtigde leden hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Leden worden opgeroepen aan de e-voting deel te nemen. De verkiezing sluit maandag 9 september 2013 om 23:59 uur. 

Motivatie
Lees hieronder de motivatie van Klaas Verschuure om zich te kandideren: 

"Vol overtuiging en enthousiasme kandideer ik mij voor het lijsttrekkerschap van D66 Utrecht bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. 


In 2010 kregen wij een ruim mandaat van de Utrechtse kiezer. Met dit vertrouwen zijn de fractie en wethouders hard aan de slag gegaan. We beloofden een ander bestuur, een ander Utrecht en we zijn hard op weg om die belofte waar te maken. Daarbij zijn wij moeilijke beslissingen niet uit de weg gegaan. Wij durven vooruit te kijken en te vertrouwen op de kracht van de Utrechters. 


De komende jaren moeten we doorgaan op de ingeslagen weg. Want Utrecht staat ook nu weer voor forse uitdagingen. De financiële en economische crisis houdt aan, bedrijven en zelfstandigen verkeren in zwaar weer en de woning- en kantorenmarkt staan blijvend onder druk. Daarnaast komen er zware rijksbezuinigingen en taakverzwaringen van het kabinet Rutte II op ons af.


Ik ga deze uitdaging graag aan.


Utrecht heeft als stad van kennis en cultuur in het midden van het land een goede economische uitgangspositie en er zijn veel kansen voor een mooie toekomst. Deze wil ik graag samen met de bewoners en ondernemers van deze stad pakken en werken aan een sterk Utrecht. Dat kan door stevig in te zetten op goed onderwijs, culturele voorzieningen en een sterk financieel beleid. Rekeningen mogen niet door worden geschoven.


De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de Utrechtse politiek en twee jaar geleden kreeg ik het vertrouwen van de fractie hun fractievoorzitter te zijn. Met een stevig team van raadsleden en wethouders om mij heen, heb ik de inzet van D66 in Utrecht in de coalitie weten te bewaken. Open, constructief en duaal.


Nu is het tijd om de zevende overwinning van D66 in Utrecht te behalen. Ik vraag uw vertrouwen om deze campagne in te gaan als uw lijsttrekker."