Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 juni 2017

Klaas Verschuure enige kandidaat-lijsttrekker D66 Utrecht

Klaas Verschuure is de enige kandidaat lijsttrekker van D66 Utrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Tot 31 mei konden kandidaten zich melden voor het Lijsttrekkerschap. Klaas heeft zich als enige kandidaat gesteld.

Verschuure is sinds 2011 fractievoorzitter van D66 in de Utrechtse gemeenteraad. Hij  was ook lijsttrekker voor D66 Utrecht bij de zeer succesvol verlopen verkiezingen in 2014. D66 werd toen de grootste partij in Utrecht en haalde 13 van de 45 zetels.

Verschuure: “Met veel energie en enthousiasme kijk ik uit naar een nieuwe periode als lijsttrekker voor D66. De groei van Utrecht biedt ons volop kansen maar ook uitdagingen. Ik wil de groei graag in goede banen leiden. Daarom wil ik mij inzetten voor radicale kansengelijkheid en compromisloze verduurzaming. Ik heb vertrouwen dat D66 op weg is naar een mooi resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018,” aldus de kandidaat-lijsttrekker.

De voorzitter van D66 Utrecht, Roel Masselink, is blij met de kandidaatstelling van Klaas: “Ik had me geen betere kandidaat kunnen voorstellen. Klaas geniet zowel binnen de partij als buiten de partij veel vertrouwen en aanzien. De afgelopen 4 jaar heeft hij bovendien laten zien een fractie te kunnen leiden die veel voor Utrecht en haar inwoners heeft bereikt.”

Verkiezing

De leden van D66 Utrecht kunnen zich tot 28 juni door middel van e-voting uitspreken over de kandidatuur van Klaas. Ook als er één kandidaat-lijsttrekker is, wordt er in een verkiezing door de leden gestemd. Wanneer 50%+1 van de stemmende leden de kandidatuur ondersteunt, zal Klaas tot lijsttrekker worden uitgeroepen. De uitslag van de interne verkiezingen wordt 30 juni bekend gemaakt.