Steun ons en help Nederland vooruit

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 16 maart 2022 vinden de volgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. D66 gaat in Utrecht uiteraard weer voor een mooie uitslag! Voor deze grote opgave zetten Utrechtse D66’ers zich op diverse wijzen in. Jij kan ook bijdragen! Op deze pagina is alle informatie te vinden over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Deze informatie zal continue van updates voorzien worden.

Blader daarom deze pagina goed door.


Campagne

Uiteraard kunnen we een campagne niet voeren zonder jouw hulp! Wil je meehelpen met de campagne? Denk bijvoorbeeld aan het meedenken over de campagnestrategie, canvassen (langs de deuren gaan), flyers bezorgen of meehelpen met de online communicatie (video, content of sociale media)? Neem dan contact op met Abush Derks voor campagne en Pieter van Brakel voor communicatie.

Alle actuele campagne informatie is hier te vinden.


Lijsttrekker en overige kandidaat-raadsleden

Heb je al gekeken welke leden voor de partij kandidaat staan? Alle leden van D66 Utrecht konden zich kandideren als lijsttrekker of als kandidaat-raadslid. Na een interne verkiezing is nu de definitieve lijstvolgorde bekend.

De definitieve kandidatenlijst kan je vinden op deze pagina.


Verkiezingsprogramma

Ben je benieuwd naar de plannen van D66 Utrecht? De leden van D66 hebben diverse ideeën voor de stad. Al deze plannen zijn opgeschreven in het verkiezingsprogramma.

Je kan alle informatie over het verkiezingsprogramma hier lezen.


Wethouderschap

Heb jij interesse in het wethouderschap? Je kunt de komende tijd op een drietal momenten digitaal op speeddate, om zo in een kort en informeel gesprek (digitaal) nader te verkennen of deze functie iets voor jou is.

Voor meer informatie kan je deze pagina doornemen.


Andere vragen?

Heb je vragen over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022? Schroom dan niet om contact op te nemen met ons via bestuur@d66utrecht.nl. We helpen graag en denken graag met je mee.

Laatst gewijzigd op 15 november 2021