Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 december 2017

Eerste stap om Utrechtse startups te behouden gezet

Er komt op aandringen van D66 een startupincubator in Utrecht. Deze incubator zorgt voor de broodnodige huisvesting voor tientallen startups. Door de komst van dit gebouw is een deel van de zorgen van D66 weggenomen. D66-fractievoorzitter Jony Ferket: “Een startup-incubator is niet alleen een dak boven je hoofd, maar zorgt ook voor ontmoeting en het delen van kennis. We zijn erg blij met deze stap en hopen dat hiermee de startups in Utrecht blijven”.

Concurrentie tussen gemeenten
Vorig jaar trokken een aantal startups aan de bel. Een brandbrief aan DUIC was het gevolg. Het ontbrak de startups aan een betaalbare plek om te werken en elkaar te ontmoeten. Ferket: “Het behouden van startups in je stad zorgt voor extra banen voor Utrechters. Startups zorgen voor innovatie en slimme ideeën die de stad beter maken. Hier moet de gemeente zoveel mogelijk ruimte voor bieden.” Er is tussen gemeenten onderling een strijd bezig om startups naar zich toe te trekken en ze daar te laten vestigen. Zo bieden sommige gemeenten voordelen aan startups, zoals specifieke fondsen. Ferket: “Door een oplossing te bieden voor een van de meest prangende vragen, namelijk huisvesting, hopen we dat startups hier blijven of naar Utrecht trekken.”

Blijvend aandacht vragen
Voor D66 is de komst van de incubator pas het begin van een innovatiever Utrecht waar goede ideeën in de praktijk worden toegepast. Ferket: “D66 is erg blij met deze stap, maar we blijven aandacht vragen voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor startups en scaleups.