Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 maart 2018

Dit is de nieuwe D66-fractie

Burgemeester van Zanen heeft vrijdag 23 maart de definitieve uitslag bekend gemaakt van de verkiezingen voor de gemeenteraad. Dit betekent dat D66 definitief met tien zetels zal plaatsnemen in de Utrechtse gemeenteraad. Maar liefst zes kandidaten zijn met voorkeursstemmen gekozen: Klaas Verschuure (1), Anne-Marijke Podt (2), Jony Ferket (3), Ellen Bijsterbosch (4), Susanne Schilderman (6) en Hind Dekker-Abdulaziz (12) haalden alle zes de voorkeursdrempel.

Nieuwe fractie
Na de bekendmaking van de gemeenteraadsverkiezingen is Jony Ferket opnieuw gekozen als fractievoorzitter van D66 Utrecht. De nieuwe fractie van D66 bestaat uit de volgende personen:

Jony Ferket

Klaas Verschuure

Anne-Marijke Podt

Ellen Bijsterbosch

Lars Roodenburg

Susanne Schilderman

Maarten Koning

Corine van Dun

Has Bakker

Hind Dekker-Abdulaziz


Duidingsdebat
In het duidingsdebat heeft lijsttrekker Klaas Verschuure de winnaars van de verkiezingen gefeliciteerd en de nieuwkomers verwelkomd. De man/vrouw verhouding in de raad is nu bijna gelijk en de raad is diverser dan ooit. Verschuure: “Utrecht heeft gekozen voor progressief en groen! De afgelopen vier jaar heeft D66 ingezet op samenwerken met de stad. We willen initiatieven de ruimte geven en buurten en groepen meer invloed geven. Een stadsakkoord zou wat D66 betreft fantastisch zijn!”