Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 juli 2021

Denk mee over de toekomst van het Utrecht Science Park! 

Op het Utrecht Science Park komen onderzoek, zorg, sport, ondernemerschap, leren en wonen samen. Het is een uniek gebied in heel Nederland waar gewerkt wordt aan de toekomst op thema’s als gezondheidszorg en duurzaamheid. Deze parel moeten wij koesteren in onze stad, en daarom denken we nu al na over hoe we dit de komende 20 jaar verder willen laten groeien. En jij kan daar ook over meedenken! 

De Omgevingsvisie

Het stadsbestuur heeft een conceptplan gepresenteerd, een zogenaamde omgevingsvisie. Hierin staat beschreven wat erbij moet komen aan bebouwing voor werk, zorg, onderwijs en onderzoek; hoe er meer ruimte moet komen voor sport; en hoeveel extra studentenwoningen er kunnen komen. Er wordt ook gekeken hoe horeca en winkels passen in het gebied en hoe we de ontwikkeling van de parken in het gebied vorm willen geven. Hierbij moeten de vele belangen in dit gebied goed gewogen worden, want de oppervlakte is beperkt en dat vraagt om keuzes. 

Keuzes en uitdagingen 

Wij bestuderen de plannen de komende maanden ook in alle rust, dit najaar zal de gemeenteraad de plannen behandelen. Het Utrecht Science Park wordt meer en meer een plek die niet alleen is voor tijdens de studie- of werkdag, maar ook om te wonen voor vele studenten en te kunnen verblijven na studie of werk. De grote vraag is dan of er genoeg wordt gedaan om het ook een leuke plek te maken waar je wil zijn. Daarnaast maakt D66 zich zorgen over de hoeveelheid ruimte voor sport, en of deze wel genoeg meegroeit. En tot slot maken wij ons al langer hard voor een goede nieuwe locatie voor het Ronald McDonaldhuis. 

Laat van je horen! 

Tot en met 30 augustus kan jij ook jouw mening geven over dit plan. Op utrecht.nl staan de stukken en staat uitgelegd hoe jij mee kan praten. Daarnaast is D66 natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw mening, als je die aan ons wil laten weten dan kan je mailen naar raadslid Jelmer Schreuder.