Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 22 juli 2021

De vijf favoriete plekken van Hind! 

De vijf favoriete plekken van Hind! 

Utrecht stopt niet bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Sterker nog: er ligt nog veel meer Utrecht onder de dom aan het water. Een stuk Utrecht waar ons raadslid Hind Dekker-Abdulaziz woont. Ze geeft je in vijf plekken een rondleiding door Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Waarom? Omdat hier een paar van de meest fantastische plekken van Utrecht zijn, Hind neemt je mee! 

Waar begin je Hind?  

“Ik wil beginnen bij een van de stranden in de stad. Ja, echt, we hebben strand in Utrecht. Aan de Haarrijnse Plas. Die ligt aan de rand van het Maximapark en is omgeven door mooie natuur. Mijn man windsurft hier graag, dus je hoeft daarvoor helemaal niet naar de kust te rijden! 

Als je vanaf de plas richting het Maximapark loopt kom je veel sporters tegen. Skaten, hardlopen, fietsers; bijna geen onderbrekingen en afstandsmarkeringen op de weg. Het rondje om ‘het lint’ van het park is voor veel inwoners hier hét ideale sportrondje, ook zitten veel sportclubs in het park.” 

We zijn nu vanaf het strand door het park gelopen, waar komen we uit? 

“Bij Castellum Hoge Woerd!” Dit is een plek die geschiedenis laat leven, er wordt ook veel georganiseerd voor kinderen. Bijvoorbeeld archeologiedag, met veel activiteiten buiten. Daarnaast is dit één van de plekken in Leidsche Rijn waar muziek-, dans-, en theatervoorstellingen worden gegeven. Helaas kan dat nu door corona al heel lang niet. Maar ik hoop snel weer iets te bezoeken hier.” 

Na het rondje om het Castellum stappen we op de fiets en gaan we richting het Brusselplein, wat maakt dit voor een leuke plek?

“Het Brusselplein is het stadscentrum van Leidsche Rijn. Voor mij is het om de hoek, maar tegen de mensen die het historische centrum van Utrecht zo vol vinden zeg ik: het is maar 10 minuten met de bus! Hier kan je lekker op een terras zitten en mijn kinderen vinden de fontein heerlijk om in te spelen en doorheen te rennen in de zomer. Hopelijk is het snel warm genoeg en zijn we van corona af en kan ‘ie weer aan. Ook staat hier de bibliotheek van Leidsche Rijn, echt een fantastische bieb, maar ik houd dan ook van boeken.” 

Na een zonnig plein steken we tussen de gebouwen door naar een groene boulevard, waar brengt dit ons? 

“Bij de laatste stop, het Berlijnplein. Ik ben ook extra trots op dit stukje stad omdat D66 zich hier hard voor heeft gemaakt. Je vindt hier bijvoorbeeld ene restaurant met verantwoord eten en allerlei culturele activiteiten op het plein. Helaas is een tijd geleden een verschrikkelijke brand geweest, waarbij veel culturele initiatieven hun thuisbasis zijn verloren. Tegelijk zagen we ook de steun uit de stad en de wijk, ik heb er vertrouwen in dat het haast nog mooier terugkomt. Ook wordt er nu flink gebouwd aan een broedplaats voor creatieve ondernemers en wordt groen aangelegd. Ik kan niet wachten tot het af is!” 

Dankjewel Hind, voor deze tour!