Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 1 oktober 2009

D66 ijvert met succes voor participatie Vrienden en milieuorganisaties

Leidsche Rijn Park mooier door inbreng betrokkenen

Vanmiddag in de raadsvergadering heeft wethouder Bosch bevestigd dat het Leidsche Rijn Park snel hersteld wordt. Overleg met betrokkenen en de gemeente wordt verbeterd. Gerda Oskam reageert positief, maar met een kritische nuancering op de toezegging van de wethouder:

"Het beeldenfestijn van Beyond betekende nogal een aantasting van het prachtige, groeiende, Leidsche Rijn Park. Niemand leek regie te hebben over de werkzaamheden. Het gevolg was dat bijvoorbeeld Het Gat van Serton, vrijwel vernageld werd door een kunstwerk. Een andere kunstwrak dat sommigen wel 'het permanente ongeluk' noemen, ontsiert nog steeds de Beukenstrip. Gelukkig woon ik zelf in het Park. Ik ben lang bestuurslid geweest van de Vrienden van het Leidsche Rijn Park, ben ook nog altijd deelnemer van vele activiteiten van hen. Ik neem deel aan het Natuur- en Milieuplatform Leidsche Rijn en ik loop vrijwel dagelijks hard in het park."

"In overleg met de Vrienden van het Leidsche Rijn Park en het Natuur- en Milieuplatform, heb ik een paar weken geleden contact opgenomen met wethouder Bosch en de projectleiders van het Park. Op basis daarvan zijn er afspraken gemaakt met deze organisaties en het Landschapsbeheer Vleuten-de Meern over het herstel van het park en over de verdere begeleiding van de werkzaamheden. Vragen die gesteld werden door GroenLinks tijdens de raadsvergadering van 1 oktober jl., zijn dan ook achterhaald. Blijkbaar willen ze hun groene imago wat oppoetsen, dat mag ook wel eens."