Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 29 oktober 2009

D66: geef De Schalm een toekomst

Het particuliere buurthuis De Schalm is al ruim 36 jaar een begrip in de Meern en omstreken. Dit buurthuis vervult een belangrijke welzijnsfunctie in De Meern, maar dreigt zijn deuren binnenkort te moeten sluiten.

Sinds de herindeling van Vleuten-de Meern loopt de subsidierelatie van De Schalm met de gemeente Utrecht via Wijk Welzijnsorganisatie ‘Zuwe Welzijn’.

In het verleden heeft de gemeente met De Schalm afgesproken om De Schalm op dezelfde manier te behandelen als de Wijk Welzijnsorganisaties.

Helaas blijkt de praktijk weerbarstig. In de afgelopen jaren moesten al verschillende keren noodmaatregelen worden genomen, dit naar aanleiding van vragen van D66.

Op dit moment zijn er weer grote problemen tussen de gemeente Utrecht en De Schalm.

Om die reden gaat de fractie donderdagavond 29 oktober 2009 in de rondvraag van de raadscommissie Mens & Samenleving vragen stellen.

De fractie van D66 wil weten waarom er steeds weer problemen rijzen met de subsidies van De Schalm en ook andere particuliere buurthuizen.

Het doel van de vragen van D66 is uiteindelijk de kwestie definitief te regelen en daarmee het bestaan van De Schalm in de toekomst te waarborgen.

Hieronder vindt u de vragen van D66 fractie aan het College van Burgemeester en Wethouders:

1.             Bent u het met D66 eens dat De Schalm een zéér waardevolle plek heeft in het buurthuiswerk in De Meern en dat De Schalm dus moet blijven bestaan?

2.             Waarom blijft de subsidierelatie met De Schalm (en andere particuliere buurthuizen als Eigen Haard) problemen opleveren?

3.       Bent u bereid om met het bestuur van De Schalm op korte termijn te spreken over een definitieve oplossing?