Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 juni 2020

D66 Utrecht kiest nieuwe voorzitter

Op zaterdag 27 juni heeft D66 Utrecht een nieuwe voorzitter verkozen. Na zes jaar trouw bestuurslidmaatschap eindigde afgelopen zaterdag de voorzitterstermijn van Roel Masselink. Op de online AAV nam de afdeling afscheid van de betrokken bestuurder. Na enkele persoonlijke ervaringen en verhalen van de leden werd het stokje daadwerkelijk overgedragen aan de nieuwe voorzitter. Voormalig bestuurslid communicatie Tom Kunzler is voor een periode van drie jaar als voorzitter van de afdeling aangesteld. De kersverse voorzitter deelde enkele woorden met de aanwezige Democraten:

“Een herkenbaar en inspirerend verhaal is voor het realiseren van onze idealen cruciaal. Daar wil ik met jullie verder aan bouwen, zodat we tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 en de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 de stem van Utrecht voor ons kunnen winnen! De komende drie jaar wil ik samen met het bestuur en met jullie allen een ijzersterk D66 verhaal opstellen. We gaan inspirerende activiteiten organiseren en D66 on- en offline zichtbaar maken voor álle Utrechters. Ik wil meer leden betrekken en activeren en deze leden opleiden zodat we een sterke en diverse lijst met kandidaten hebben. Tot slot zal ik me inzetten als klankbord voor de fractie, als jullie vertegenwoordiger.” – Tom Kunzler

Een politieke motie werd ook op de AAV behandeld en aangenomen. Met deze motie heeft de afdeling zich uitgesproken over de polder Rijnenburg. De Utrechtse D66 fractie wordt opgeroepen om voorstellen te doen om grootschalige woningbouw mogelijk te maken. De gehele motie kan je teruglezen op de website. Daarnaast is ook het afdelingsreglement opnieuw vastgesteld. De wijzigingen vind je hier terug.