Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 27 augustus 2017

‘Kansen voor alle Utrechters’

D66 Utrecht heeft op zondag 27 augustus het conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Lijsttrekker Klaas Verschuure: ‘Wij willen kansen voor alle Utrechters, dat is het hoofddoel van D66 Utrecht voor de komende verkiezingen.’ Verschuure heeft daarom de ambitie uitgesproken op opnieuw de grootste partij van Utrecht te worden: ‘Dan kunnen we de koers voor de komende vier jaar bepalen.’

Het programma richt zich op kansen op een goede opleiding, een baan en een goed huis. D66 zet zich onder meer in voor het aantrekken van bedrijven via het Lokaal Economisch Fonds, een talentenfonds voor alle leerlingen en het bouwen van betaalbare huur- en koopwoningen.

Door Utrechters geschreven

Klaas Verschuure kreeg het programma namens de Utrechtse D66-afdeling uit de handen van Has Bakker, de voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie. Afdelingsvoorzitter Roel Masselink: ‘Het programma is in grote mate geschreven door de leden van de Utrechtse afdeling van D66. Een commissie onder leiding van gemeenteraadslid Has Bakker heeft de input van werkgroepen, individuele leden, inwoners en D66-raadsleden samengebracht tot een samenhangend geheel.’ De leden van de afdeling Utrecht van D66 krijgen nog de tijd om het programma met amendementen aan te passen. Over deze amendementen zal tijdens een algemene afdelingsvergadering worden gestemd.

Amendementen indienen

Leden van D66 Utrecht kunnen tot en met woensdag 11 oktober 2017 23.59 amendementen op het conceptverkiezingsprogramma  indienen. D66 Utrecht organiseert ook een amendementschrijfavond op 4 oktober. Hier kunnen leden ondersteuning krijgen bij het schrijven van amendementen. Ook is het een gelegenheid om de drie benodigde ondersteuningsverklaringen te verzamelen. Op 28 oktober 2017 worden tijdens de Algemene Afdelingsvergadering (AAV) alle amendementen behandeld.

Alles over de procedures rondom het indienen van amendementen op het conceptverkiezingsprogramma is hier te vinden.