Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 oktober 2018

D66: meer snelladers in Utrecht

D66 wil dat de stad Utrecht sneller overgaat op elektrisch rijden. Met snellaadpalen kunnen meer elektrische auto’s sneller worden opgeladen. Daardoor is er minder ruimte in de stad nodig. D66-raadslid Maarten Koning: “De gemeente moet sneller handelen en haar faciliterende rol hierin beter oppakken. Zoek actief de samenwerking met bedrijven die snelladen in Utrecht willen uitrollen.”

Aanpassingen in de stad
Een snelle transitie naar elektrisch rijden vraagt om aanpassingen in de stad: er is plek nodig voor nieuwe snellaadstations. De gemeente wil graag dat bijvoorbeeld de stadslogistiek elektrisch wordt, en dat veel meer bedrijven en bewoners snel overstappen op elektrische auto’s. Daarvoor zijn snellaadstations hard nodig. Koning: “Wij willen dat in Utrecht bijvoorbeeld alle taxi’s elektrisch gaan rijden en dat al het stadsvervoer emissieloos wordt. Maar dan moet deze optie wel aantrekkelijker worden.”

D66 wil dat de gemeente inventariseert wat goede plekken zijn voor snellaadstations. Logische locaties zijn bijvoorbeeld bij uitvalswegen. Daarnaast zal de behoefte aan benzinestations snel minder worden, waardoor deze locaties kunnen veranderen in snellaadstations.

De komende weken is de Utrechtse gemeenteraad druk bezig met het behandelen en stemmen over de Programmabegroting. D66 komt met verschillende voorstellen om Utrecht nog mooier te maken.