Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 juni 2017

D66: Grenzen stellen en zichtbaar jezelf zijn

D66 wil dat scholen eerder beginnen met het geven van voorlichting over seksuele diversiteit. Onderzoek toont aan dat aandacht  voor seksuele diversiteit op scholen de acceptatie vergroot. Essentieel is de kwaliteitswaarborging van de lessen over dit onderwerp.

Raadslid Anne-Marijke Podt: “D66 vindt het belangrijk dat je zichtbaar jezelf kan zijn. Er is nog hele een wereld te winnen. Zo zijn er de laatste tijd regelmatig berichten in het nieuws over vervelende of zelfs gewelddadige incidenten tegen de LHBTI-gemeenschap. Daarom heb ik deze week een motie ingediend die het College oproept om meer aandacht te geven aan voorlichting over seksualiteit en seksuele diversiteit op scholen en de kwaliteit van deze lessen te verbeteren”.

Steuntje in de rug

In de praktijk blijken scholen vaak te worstelen met vormgeven van de voorlichting over seksualiteit en seksuele diversiteit. Raadslid Podt: “Uiteraard staat het scholen vrij hoe deze lessen in te vullen, maar onderzoek toont aan dat thema’s rondom seksualiteit en seksuele diversiteit nog te weinig, of niet op de goede manier aan bod komen. Zo beginnen veel scholen pas in de pubertijd met voorlichting over seksuele diversiteit: wat D66 betreft beginnen we zo vroeg mogelijk”.

De ingediende motie roept het college op om te onderzoeken op welke wijze Utrechtse scholen aandacht besteden aan seksualiteit en seksuele diversiteit en te kijken naar mogelijkheden om de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap te verbeteren.

Utrechtse Canal Pride

Het vergroten van zichtbaarheid is al een stap in de juiste richting. D66 is dan ook trots dat dit weekend een eerste Utrechtse Canal Pride zal plaatsvinden. Het thema “trots door Utrecht” sluit aan bij wat D66 graag wil uitdragen. Om de boodschap van de Canal Pride te ondersteunen en seksuele diversiteit in Utrecht te vieren stappen fractievoorzitter Klaas Verschuure, raadsleden Anne-Marijke Podt en Arjan Kleuver, Eerste Kamerlid Annelien Bredenoord en Statenlid Ayla Schneiders aan boord.