Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 juni 2018

D66: Drie wethouders in het nieuwe college

Met trots draagt D66 drie wethouders voor om deel uit te maken van het nieuwe Utrechtse college: Victor Everhardt, Klaas Verschuure en Anke Klein. Allereerst,voor de derde keer Victor Everhardt. De fractie kijkt ernaar uit dat hij zijn goede werk als wethouder volksgezondheid, jeugd en stationsgebied doorzet. Ook staat het eerste loco-schap hem goed. Het wijkwethouderschap Leidsche Rijn heeft hij nog niet uitgespeeld. De verschillende voetbaltenues houdt hij al uit elkaar.

Daarnaast draagt de fractie van D66 Utrecht met trots Klaas Verschuure voor. Acht jaar lang heeft hij hier in de raad menig wethouder scherp gehouden en vanaf nu zullen de rollen omgedraaid zijn. Als wethouder ruimtelijke ordening en economische zaken gaat er voor hem een droom in vervulling. Ook de Amsterdamse Straatweg valt in zijn portefeuille. We verwachten een voortvarende start en verwachten mooie plannen van deze horeca liefhebber.

Ten slotte dragen wij Anke Klein voor als wethouder voor de stad Utrecht. Ze heeft haar financiële kennis meer dan eens bewezen op verschillende politieke speelvelden. Daarnaast zijn wij overtuigd dat de portefeuilles cultuur en wijkgericht werken goed bij haar op haar plek zijn. Ze is een echte D66’er die staat voor samen stad maken. We weten absoluut zeker dat Anke voor de zomer nog Utrecht op haar duimpje kent en haar hart verliest aan onze mooie stad.

Bekijk de hele portefeuilleverdeling van het college hier.