Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Regiocongres: Meet & Greet met Kandidaat-Raadsleden

Zaterdag, 30 september 2017 in Utrecht

Op weg naar de beste gemeenteraadsverkiezingen ooit: Save the Date zaterdag 30 september met Alexander Pechtold en nog veel meer!

Op zaterdag 30 september vindt het Regiocongres plaats van D66 Regio Midden-Nederland. Tijdens dit regiocongres zal er ook een meet and greet zijn met Utrechtste kandidaat-raadsleden.

Aanmelden kan hier.

Het Regiocongres Midden-Nederland is een must voor iedere D66-er! Eigenlijk kan geen zinnige democraat zonder, het Regiocongres Midden-Nederland biedt op zaterdag 30 september een keur aan workshops, meetings en presentaties. Er is voor eenieder iets te halen én te brengen. Kennismaken en kennis delen. Als democraten doen we dat voor elkaar en met elkaar.

Centrale thema is de GR2018. Hoe zorgen we ervoor dat we minstens zo succesvol zijn als vier jaar geleden? Wat is ervoor nodig om de harten van de stemmers te winnen? Van Kraggenburg tot aan Rhenen en van Almere tot aan Amersfoort. Samen gaan we voor een klinkende overwinning en het Regiocongres biedt daarvoor de juiste ingrediënten.

Wat mag je verwachten? Is het tijd om je debating-skills aan te scherpen, neem dan deel aan de debattraining . Wil je weten hoe je een goede toespraak schrijft? Volg de workshop speech-writing. Ook dit jaar is er een groot en divers aanbod aan inhoudelijke onderwerpen. Zo praten we je bij over de energietransitie. De omgevingswet is weliswaar uitgesteld maar komt er echt aan, ook daar kun je de laatste kennis over opdoen. Wat te denken van het gevoelige dossier rondom de jeugdzorg, we belichten alle ins & outs hierover. Als je wilt weten wat het betekent om hele grote evenementen in je stad te hebben dan, mag je deze lezing niet missen. Hoe houd je als raadslid grip op het fenomeen gemeenschappelijke regeling, kom naar deze lezing en stel je vragen. Wat komt er op je af als beginnend raadslid, ookdaar staan we uitgebreid bij stil. Hoe zet je nu een succesvolle campagne op? Woon deze presentatie bij en doe ideeën op.

Naast de serieuze zaken is er volop gelegenheid om te netwerken en met elkaar bij te praten. De lunch en de afsluitende borrel voorzien ruim in deze behoefte. Ook leren we elkaars grondgebied goed kennen. Utrecht en Flevoland hebben voor elkaar geen geheimen meer als je de DQuiz bijwoont. Kamerleden, wethouders, regio- en afdelingsbestuurders, raads- en statenfracties zijn aanwezig om informatie en kennis te delen.

Bovenal staan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in de spotlights dus we proudly present: De lijsttrekkers uit Midden-Nederland. Kortom, het Regiocongres Midden-Nederland kan én mag je niet missen. Reserveer de datum; in augustus sturen we je de digitale aanmelding.

Het Regiocongres Midden Nederland 2017 heeft plaats in het Stedelijk Gymnasium, centraal gelegen aan de Ina Boudier- Bakkerlaan in Utrecht. Kom je met de auto, parkeer dan in één van de transferia aan de rand van Utrecht en maak gebruik van openbaar vervoer. Rondom het Stedelijk Gymnasium is (betaalde) parkeergelegenheid. Aanvang van de ARV is 10.30 uur, een uur later start het congres. Rond 17.00 uur is het einde van het inhoudelijke programma en start de borrel.

30 september

10:00 - 17:40

Stedelijk Gymnasium, Ina Boudier Bakkerlaan 7, 3582 VA Utrecht