Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

+1 Regiocongres Midden-Nederland

28 september 2019 in Utrecht

Met het +1 Regiocongres zetten we de deuren van onze regio wijd open. Elk lid dat naar het congres komt, neemt iemand mee. De introducés ervaren zo wat het is om actief lid te zijn ...

Met het +1 Regiocongres zetten we de deuren van onze regio wijd open. Elk lid dat naar het congres komt, neemt iemand mee. De introducés ervaren zo wat het is om actief lid te zijn van de politieke vereniging die D66 is. Bestel hier je tickets!

Tijd: zaterdag 28 september, van 10:00-17:00 (inloop vanaf 09:30)
Plaats: Utrechts Stedelijk Gymnasium, Ina Boudier Bakkerlaan 7, 3582 VA Utrecht

Het programma vind je hieronder!

Regiocongres

Programma:

09:30 Welkom! Je bent op tijd voor kaartcontrole en koffie

10:00 Iedereen is binnen, in het auditorium heet dagvoorzitter Michiel Rijsberman je welkom. Michiel is onlangs benoemd voor zijn tweede termijn als gedeputeerde in Flevoland.

10:20 Afscheid van Gerda Oskam, nu volksvertegenwoordiger voor Water Natuurlijk en voorheen onze regiovoorzitter en Pim van den Berg, in de vorige periode gedeputeerde in Utrecht. We maken ook kennis met Robert Strijk, onze nieuwe gedeputeerde in de provincie Utrecht.

10:35 Vuurwerk: Rob Jetten neemt je mee door het actuele politieke landschap. Rob wil muren slopen en kloven dichten; maar hoe doe je dat in een coalitie met vier partijen die een minimale meerderheid hebben?

11:00 Kies zelf in lastige dilemma’s. Kiki Hagen leidt een sessie over hot topics, ingeleid door specialisten uit de thema-afdelingen. Hoe snel kun jij positie kiezen?

11:30 Deelsessies. Fractievoorzitters, wethouders en campagnecoördinatoren én hun ‘plus ones’ zitten bij elkaar. In een andere ruimte kun je speeddaten met raadsleden en statenleden, bijvoorbeeld om te ontdekken of meedoen iets voor jou is. Of om een eerlijk antwoord te krijgen op de vraag hoeveel tijd het ze kost. Of om te lobbyen. Of…

12:30 Tijd om te lunchen en te netwerken in het Food for Thought Court. Thema-afdelingen en Els Borst Netwerk spreken je aan als je van een broodje geniet. Er is ook een banenmarkt waar je kunt zien hoe je (nog meer) vrije tijd kunt opofferen.

13:45 Vluchten en een paar jaar later in je nieuwe land bestuurslid zijn van een thema-afdeling in een regeringspartij, die staat voor vrijheid en sociale rechtvaardigheid en niet alleen in Nederland. Luister naar het bijzondere verhaal van Shermin Amiri.

14:30 Workshops. Hoe houden we in de toekomst bereikbare zorg in heel Flevoland? Hoe zorgen we in Utrecht voor voldoende woningen maar behouden we ook een groene provincie? Hoe kun je zelf het voortouw nemen en een initiatiefvoorstel aangenomen krijgen in jouw stad of dorp? Wat kunnen we doen om dicht bij huis de energietransitie te versnellen?

15:30 Keynote Matthijs Sienot. Matthijs vertelt uit de eerste hand hoe het klimaatakkoord er toch kwam, en uiteindelijk veel groener uitpakte dan eerdere versies. Luister welke risico’s de D66-ers moesten nemen, hoe vaak ze tot tien moesten tellen en wat er voor zorgde dat het op het allerlaatste moment goed kwam.

16:15 Netwerkborrel! Contacten leggen, bijpraten, je zaak bepleiten of gewoon small talk met een mojito; je hebt er de tijd voor!

Dit wil je niet missen!

Hoe kom je aan kaarten? Zo:
Je bestelt hier één van de volgende drie tickets:
+1 All inclusive: € 29,90 toegang voor twee personen, incl. 2 x lunch en borrel en 1 cadeaulidmaatschap t.w.v. € 15,00 euro
+1 Standard: € 24,90 toegang voor twee personen, incl. 2 x lunch en borrel
+0 Loner: je komt alleen. Kosten € 19,90 incl. lunch en borrel

56% van de kosten komt uit de door de ledenvergadering vastgestelde begroting 2019; de overige 44% van de kosten wordt gedekt uit de ticketverkoop. Met je ticket betaal je alle catering en een deel van de huur van de locatie.

28 september

10:00 - 17:00

Utrecht Stedelijk Gymnasium
Ina Boudier Bakkerlaan 7
3582 VA Utrecht