Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Opening politiek seizoen (VOL)

Zondag, 6 september 2020 in Utrecht

Kom naar het politieke festival.

De opening van het politiek seizoen is al vol. Heb je geen consumptiebonnen kunnen aanschaffen maar heb je wel interesse om erbij te zijn? Mail dan naar bestuur@D66utrecht.nl, en dan plaatsen we je op de reservelijst.

Belangrijk: Het is zonder inschrijving (volgeboekt) helaas niet mogelijk om langs te komen. Vanwege de coronamaatregelen is er een strikt limiet aan het aantal aanwezigen, waardoor wij alleen mensen kunnen toelaten die zich ingeschreven hebben.

Bestel je consumptiebonnen voor de opening van het politiek seizoen direct

Opening politiek seizoen: ben jij erbij?

Zondag 6 september vieren we de opening van het politiek seizoen in de Social Impact Factory (Vredenburg 40 te Utrecht). We kijken er naar uit om voor het eerst in lange tijd weer een fysiek evenement te kunnen organiseren. De Corona maatregelen hebben wel invloed op de vorm. We vragen je de mails aandachtig te lezen en op de website te kijken voor verdere details over het programma.

Programma

Op deze dag is het mogelijk om vrijblijvende wijze kennis te maken met de verschillende wijzen waarop jij actief kan worden binnen D66 Utrecht. Vanaf half vier gaan we van start met de volgende vier sessies:

  • Els Borst netwerk Utrecht
  • Q&A voor nieuwe leden
  • Ontmoet een raadslid
  • Introductie werkgroepen

Lees hieronder meer over de politieke carrousel. Na deze sessies start de interactieve plenaire bijeenkomst waar we terugblikken op de afgelopen maanden, maar ook vooruitkijken naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. Hierbij is Sigrid Kaag onze gast. Gezamenlijk sluiten we de dag af met een zittende borrel. Uiteraard kan je ervoor kiezen om alleen naar de opening te komen en de deelsessies over te slaan.

  • 15:15: Inloop
  • 15:30: Start deelsessie ronde #1
  • 16:15: Start deelsessie ronde #2
  • 17:00: Inloop opening politiek seizoen
  • 17:30: Opening politiek seizoen met interactieve quiz en toespraak door Sigrid Kaag
  • 18.00: Borrel tot 19.00

Mocht je ondanks deze maatregelen je niet prettig voelen bij een fysieke bijeenkomst, nodigen we je uit om via de livestream te kijken naar de toespraken vanaf kwart over vijf. Er verschijnt hiervoor een link in de D66 Utrecht campagne pagina op Facebook. Meld je hiervoor aan om de livestream te zien.

Politieke carrousel:

Els Borst netwerk

Het Els Borst Netwerk is bedoeld om vrouwen te faciliteren om zich verder te ontplooien en om succesvol hun weg te vinden in de politiek en binnen D66. Wil jij hier meer over weten? Schuif dan aan in een van de rondes.

Q&A nieuwe leden

Ben jij nieuw lid? In deze sessie kan je een wethouder de oren van het hoofd vragen over wat je allemaal kan doen binnen D66 Utrecht. Op interactieve wijze kom je zo meer te weten over de mogelijkheden.

Ontmoet een raadslid & de bootcampcommissie

Benieuwd naar de ervaring van raadsleden in de lokale politiek? Hier kan je in gesprek gaan om erachter te komen wat een raadslid meemaakt. Ook zal de bootcampcommissie vertellen welke activiteiten er worden georganiseerd om jouw politieke talent te ontplooien.

Ontmoet de werkgroepen

Wil je je graag verdiepen in lokale politieke onderwerpen? Dan zijn de werkgroepen echt iets voor jou. In deze sessie lichten diverse werkgroepen uit hoe zij opereren. Schuif jij ook aan?

Plenair deel

We sluiten de dag af met een plenair gedeelte waarbij diverse interessante sprekers aan bod komen. Het is mogelijk om alleen hierbij aanwezig te zijn en niet bij de carrousel. Het is dan wel van belang om ook consumptiebonnen te kopen. Sluit jij de dag met ons af?

Coronamaatregelen
Uiteraard willen wij een evenement organiseren waar iedereen zich veilig voelt en waarbij we de veiligheidsvoorschriften van het RIVM, de Veiligheidsregio en de SIF nauwgezet volgen. Dit betekent dat wij een grotere locatie hebben moeten reserveren dan normaal, zodat we ten allen tijden allemaal 1.5 meter afstand kunnen houden. Dit betekent verder dat het aantal beschikbare plekken gelimiteerd is omdat er een maximum zit aan het aantal personen dat binnen aanwezig mag zijn. Ook hebben we goede afspraken moeten maken met het personeel over hoe we groepen verplaatsen door het gebouw en heeft het personeel gevraagd dat we tijdens de borrel werken met consumptiebonnen.

Bestellen consumptiebonnen
Vanwege deze consumptiebonnen en het gelimiteerde aantal plekken willen we jullie vragen om deze consumptiebonnen ter waarde van 8 euro alvast online te bestellen. Deze hoef je alleen te bestellen als je aanwezig zal zijn bij de opening van het politiek seizoen, dus niet als je alleen naar de Denk-a-Thon komt. Hiermee weten we ook zo goed mogelijk wie er allemaal bij de opening van het politiek seizoen aanwezig zullen zijn en kunnen we de beschikbare plekken optimaal benutten. We willen vanwege alle beperkingen namelijk heel graag voorkomen dat mensen zich aanmelden, maar uiteindelijk niet langskomen.

6 september

15:30

Social Impact Factory, Vredenburg 40