Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclass najaar 2020

Zaterdag, 26 september 2020 in Utrecht

Verdiep je in drie dagen in D66!

Ben jij benieuwd naar D66, maar weet je niet precies wat het D66-gedachtegoed inhoudt? Wil je meer over D66 als vereniging, de lokale afdeling in Utrecht en de politiek in de gemeenteraad weten? En wil je in gesprek met een volksvertegenwoordiger, het wetenschappelijk bureau en het bestuur? Dan is de D66 Masterclass iets voor jou!

In het najaar van 2020 organiseert D66 Utrecht een driedelige Masterclass, met als doel je een uitgebreide introductie te geven op de partij en het gedachtengoed. En om het zo concreet mogelijk te houden, zal het thema ‘Drugs en ondermijning’ een rode draad zijn tijdens de bijeenkomsten. De Masterclass kun je overigens goed combineren met een debattrainingsreeks die georganiseerd wordt door D-Loquentia: zie onder voor meer informatie.

De locaties van de Masterclass worden later bekendgemaakt. Als onze fysieke bijeenkomsten niet door kunnen gaan in verband met het corona-virus, dan gaat de Masterclass online verder en krijg je (in ieder geval) een deel van het deelnamebedrag terug.

Programma

  • Tijdens de eerste bijeenkomst (zaterdag 26 september van 13.00 uur to 16.00 uur) beginnen we met de ideologische achtergrond van D66. Een medewerker van de Mr. Hans van Mierlo Stichting (het wetenschappelijk bureau van D66) komt je vertellen over het sociaalliberalisme en wat dat precies inhoudt. Daarna geven we het woord aan een gemeenteraadslid, en hij/zij zal vertellen over het dagelijkse werk in de gemeenteraad. Hoe wordt het sociaalliberale gedachtengoed omgezet in beslissingen die de gemeente Utrecht neemt? En welke standpunten neemt een D66-raadslid daarbij in omtrent drugs en ondermijning?
  • De tweede bijeenkomst (maandag 12 oktober van 20.00 uur tot 22.00) zal gaan over actief lidmaatschap bij D66. Hoe kun je helpen sociaalliberale ideeën te vormen en te verspreiden? Een bestuurslid van D66 Utrecht zal komen vertellen hoe de partij in elkaar zit en wat je er allemaal kunt doen, zowel op lokaal, regionaal als op landelijk niveau. Daarna gaan we in op een concreet voorbeeld van actief lidmaatschap: campagnevoeren! Een lid van de Utrechtse campagnecommissie zal komen vertellen over het hoe-en-wat ervan. Wat moet je ervoor kunnen, en welke situaties kom je tijdens het campagnevoeren zoal tegen?
  • De derde en laatste bijeenkomst (3 november van 20.00 uur tot 22.00 uur) zal helemaal gewijd zijn aan het thema Drugs en ondermijning. Welke problemen spelen er precies in Utrecht, en hoe pakt de gemeente die problemen aan? In hoeverre werkt de gemeente daarbij samen met andere overheden? Hoe succesvol is die aanpak eigenlijk, en zijn de bevoegdheden van de gemeente voldoende?

Ben je geïnteresseerd? Lees dan verder op de pagina van de masterclass.

26 september

13:00

Wordt later bekendgemaakt