Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Marchantlezing 2020: Uprooting Capitalism [GEANNULEERD]

Woensdag, 25 maart 2020 in Utrecht

Dit jaar organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, haar 10e Marchantlezing Uprooting Capitalism in TivoliVredenburg. In deze lezing bepleit Glen Weyl radicale hervorming van de vrije markt voor een eerlijke welvaartsverdeling en een meer representatieve democratie.

Weyl, politieke econoom en sociale technoloog aan het Microsoft Research Institute, schreef met Eric Posner het boek Radical Markets – Uprooting Capitalism and Democracy for a Just society (Princeton University Press 2018)Volgens The Economist een van de beste boeken uit 2018. Wired noemde Weyl een van de meest bepalende mensen op het gebied van technologie voor de komende 25 jaar. Bloomberg noemde hem een van de meest invloedrijke mensen van 2018.

Next Generation Trailblazer” – Wired

Technologie-denker Marleen Stikkerzal het co-referaat verzorgen. Ze is oprichter van Waag en publiceerde recent Het internet is stuk – maar we kunnen het repareren.

Koop je tickets hier!

Praktische gegevens

Wanneer: Woensdag 25 maart 2020
Hoe laat: zaal open 19.00 uur aanvang 19:30 uur

Voertaal: Engels

Prijs: €15,00 (studenten: €12,50)

Evenementen als de Marchantlezing kan de Mr. Hans van Mierlo Stichting alleen organiseren dankzij uw steun. Daarom heeft u bij de kaartverkoop de mogelijkheid tot het doen van een donatie. Zo maakt u de huidige en toekomstige Marchantlezingen mogelijk. Meer informatie over doneren vindt u hier.

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Bezoekers die minder valide zijn, kunnen dit melden bij de de kassa van TivoliVredenburg via kassa@tivolivredenburg.nl

25 maart

19:00

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht