Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Denk-a-Thon: challenge jij de toekomst van Utrecht? [UITGESTELD]

Zaterdag, 16 mei 2020 in Utrecht

D66 Utrecht vraagt jouw creativiteit om oplossingen te bedenken voor de belangrijke maatschappelijke uitdagingen van Utrecht!

Op zaterdag 16 mei 2020 organiseert D66 Utrecht de Denk-a-Thon. Tijdens dit evenement dagen we jou uit om in één dag creatieve oplossingen te bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen van Utrecht! Hoe lossen we het lerarentekort op, hoe zorgen we voor genoeg betaalbare woningen voor alle Utrechters en hoe gaan we aan de slag met de energietransitie. Dit zijn voorbeelden van challenges waarmee je tijdens de Denk-a-Thon aan de slag kunnen gaan.

Onder begeleiding van een raadslid gaan verschillende teams tijdens de Denk-a-Thon aan de slag. Tijdens de dag bijt je je met je team vast in één challenge en zoek je samen naar creatieve oplossingen, schrijf je een advies, een plan van aanpak of een visie om het probleem aan te pakken. Het gaat hierbij niet om de technische oplossingen en de details, maar om frisse en creatieve oplossingen of nieuwe manieren om naar een challenge te kijken. Voorkennis over het thema is dus niet vereist.

Waarom een Denk-a-Thon?

Dit jaar zijn we halverwege deze raadsperiode. Een tijd om terug te kijken, maar vooral om vooruit te kijken op de toekomst van Utrecht. Utrecht is namelijk de snelstgroeiende stad van Nederland. Hoe zorgen we ervoor dat alle (toekomstige) Utrechters een betaalbare woning hebben, het allerbeste onderwijs genieten en kunnen leven in een gezonde en duurzame stad? D66 wil de groei van Utrecht in goede banen leiden, maar daarbij staan we soms voor uitdagende vraagstukken en moeilijke keuzes. De keuze voor het één, kan soms ten koste gaan van het ander.

Graag betrekken we Utrechters, experts en onze leden bij deze Utrechtse uitdagingen. Hoe denk jij over deze vraagstukken van dit moment en heb jij creatieve of vernieuwende inzichten die we kunnen gebruiken voor de toekomst van onze stad? Deze input gebruiken we graag in het raadswerk van D66 of ten behoeve van ons volgende verkiezingsprogramma in 2022. Denk dus mee en schrijf je in voor de Denk-a-Thon!

Hoe werkt het?

De precieze opzet en tijden van de dag volgen nog, net als de challenges. De dag begint aan het einde van de ochtend en duurt tot het einde van de middag. Uiteraard zorgen we voor een lunch en een borrel achteraf!

Iedereen kan zich inschrijven voor de Denk-a-Thon. Je kan daarbij een voorkeur opgeven voor een of meerdere challenges. Op basis van jouw voorkeuren zorgen wij voor een indeling in een team. Met dit team ga je aan de slag met de challenge. Voorkennis is dus niet vereist en we moedigen iedereen aan om in een nieuw thema te duiken. Op het einde van de dag pitchen de teams hun eindproduct ten overstaan van een jury.

Inschrijven?

De inschrijvingen gaan op een later moment open. We nodigen door middel van loting ook een willekeurig geselecteerde steekproef van onze leden uit om deel te nemen aan de Denk-a-Thon. Wil je je alvast aanmelden? Stuur dan een bericht naar Tom Kunzler.

Suggesties voor een challenge?

De challenges worden op dit moment geformuleerd door de raadsfractie en het afdelingsbestuur. Er zullen ongeveer 6 challenges zijn tijdens de dag. Heb jij een suggestie voor een challenge? Stuur deze dan naar Tom Kunzler. Voor vragen kan je ook terecht bij Tom.

 

1 augustus

Ongeveer van 10:00 tot 17:00

Volgt nog