Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

D66 Utrecht organiseert een drieluik over woningbouw en de groeiende stad #3

Woensdag, 17 februari 2020 digitaal

D66 Utrecht organiseert een drieluik over woningbouw en de groeiende stad. De input nemen we mee naar gesprekken over de Ruimtelijke Strategie Utrecht en delen we met de Verkiezingsprogrammacommissie die het programma gaat schrijven voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

D66 Utrecht organiseert een drieluik over woningbouw en de groeiende stad.

17 januari – Tijdens de nieuwjaarsreceptie trappen we af met een sessie waarbij … je een inkijkje bieden in de discussies die in Utrecht, de snelst groeiende stad van Nederland, spelen. Er ligt een grote opgave voor Nederland en specifiek voor Utrecht op dit gebied. Wat kunnen we de komende jaren doen en hoe houd je een groeiende stad leefbaar?

22 januari – De tweede bijeenkomst gaat over het project Groenewoud (bij Papendorp langs het Amsterdam-Rijnkanaal).

Meer woningen bij openbaar vervoerhaltes! Klinkt misschien logisch, maar wat betekent dat in de praktijk? D66 maakt er werk van in de gemeenteraad. Raadsleden Hind Dekker-Abdulaziz en Maarten Koning hebben vragen gesteld aan het college over de bouwlocatie ‘Groenewoud’ waar een plan voor zo’n 1.300 huizen wordt voorbereid. Veel te weinig vinden zij, want er komt op den duur een tramhalte in het gebied. Met stedenbouwkundige Amar Baghdadi en D66-lid Frank van Mil gaan Hind en Maarten in gesprek over de groei van de stad en in het bijzonder de plannen voor Groenewoud.

17 februari – Alsof dat nog niet genoeg is, volgt er een verdiepende sessie waarbij we ook graag over jouw ideeën horen.

Met Matthijs Sienot als moderator gaan we het gesprek aan over de uitdagingen waarvoor we staan als stad. Omdat we voor deze bijeenkomst ruim de tijd nemen is er veel ruimte voor discussie en het geven van input. De input nemen we mee naar gesprekken over de Ruimtelijke Strategie Utrecht en delen we met de Verkiezingsprogrammacommissie die het programma gaat schrijven voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Uiteraard vinden deze bijeenkomsten digitaal plaats. Meld je aan via de agenda op onze website. Aanmeldingen staan los van elkaar, maar we sturen een herinnering als je deel hebt genomen aan een eerdere sessie.

Aanmelden drieluik groeiende stad #3

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

17 februari

Volgt