Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Bijeenkomst over Mental Health First Aid

Woensdag, 14 november 2018 in Utrecht

Op 14 november organiseert de werkgroep zorg en welzijn in samenwerking met Altrecht Utrecht een inleidende bijeenkomst op de cursus 'Eerste hulp bij psychische problemen'.

Als iemand zich in zijn vinger snijdt of zichzelf verbrandt, dan pak je thuis de EHBO-koffer. Maar wat doe je als een geliefde, een vriend, de buurman of je leerling een paniekaanval krijgt, zijn bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt? Op 14 november organiseert de werkgroep zorg en welzijn in samenwerking met Altrecht Utrecht een inleidende bijeenkomst op de cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’. In deze cursus krijg je informatie over psychische problemen en is er veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Zo leer je bijvoorbeeld hoe te handelen wanneer iemand in een crisis verkeert, zich eenzaam voelt of verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart. Aanwezigheid is gratis maar meldt je wel aan bij Julia via door een e-mail te sturen. Let op, er is maar een beperkt aantal plaatsen!

Waarom MHFA?

Psychische problemen komen vaak voor: meer dan 40% van de Nederlanders heeft er op enig moment in zijn of haar leven last van. Bijna iedereen kent wel iemand met een psychische aandoening: in je familie, in je vriendenkring, op je werk of op school. Door gebrek aan kennis en vooroordelen over psychische aandoeningen zoeken mensen vaak pas heel laat of geen hulp. MHFA kan helpen deze drempel te verlagen zodat mensen in een vroeg stadium passende hulp zoeken en vinden.

14 november

19:30 - 22:00

Altrecht, Lange Nieuwstraat 119 te Utrecht