dinsdag 11 maart 2014

D66: Verbind Utrecht Science Park aan de stad

D66 wil dat het Utrecht Science Park beter aan de stad verbonden wordt. Dat zegt D66-raadslid Bram Fokke vandaag. “Met betere OV-verbindingen, goede fietsroutes en meer voorzieningen, verbinden we het Utrecht Science Park nog beter met het hart van de stad van kennis en cultuur”, aldus Fokke.

Economische impuls

Utrecht Science Park, voorheen bekend als De Uithof, is in ontwikkeling. Fokke: “Internationaal gezien staat dit stukje van Utrecht fantastisch op de kaart. Kennis vanuit de universiteit wordt hier gekoppeld aan grote internationale bedrijven als Danone. Dat zorgt ook voor een economische impuls. Het trekt bedrijven aan vanuit binnen- en buitenland. Meer werk is wat Utrecht nodig heeft. Daar kiest D66 voor.” In de gemeenteraad liet Fokke vandaag weten dat de ontwikkeling van Utrecht Science Park prioriteit moet krijgen in de komende jaren.

Goede verbindingen

Utrecht Science Park kan nog veel meer onderdeel van de stad worden. D66 wil dat de ontwikkeling van het gebied zich meer op de stad richt. Dat kan door te investeren in goede verbindingen. “De Uithoftram, vrijliggende fietspaden met rood asfalt en schone, snelle bussen. Dat zijn manieren waarop die verbinding gemaakt wordt. Daarnaast is het belangrijk dat er meer voorzieningen bijkomen. Kleine ondernemers moeten ook op De Uithof een eerlijke kans krijgen om te ondernemen. Daar staat D66 voor”, aldus Fokke.

Google+